Blogi

img_0574

Nautinto on kuin karjalanpiirakka

Seksin perusvireen tulisi olla nautinto. Jos seksistä ei nauti, sitä on hankala haluta lisää, vaikka se kestäisi vain muutamia minuutteja. Nautinto herättää aistimuksia ja tunteita. Se sananmukaisesti tuntuu jossakin, herättää kehon kuplimaan, kehräämään ja hyrräämään. Alkaa hymyilyttää, värisyttää, itkettää tai naurattaa, ihan vaan silkasta nautinnosta.

Se on vähän kuin söisi karjalanpiirakkaa. Kaupasta voi ostaa valmiin, koneella tehdyn karjalanpiirakan. Se on tehty jauhoista, vedestä, suolasta, riisistä ja maidosta. Kun sen syö, se siirtää nälkää seuraavaan hetkeen, mutta ei juuri herätä muitaa aistimuksia.

Kun haluan tehdä matkan aitojen makujen ja todellisen nautinnon äärelle, menen Joensuun torille Marttakahvioon ja tilaan samoista aineksista – jauhoista, vedestä suolasta, riisistä ja maidosta tehdyn karjalanpiirakan. Se on lämmin, melkein kuuma, käsin rakkaudella tehty ja voilla voideltu karjalanpiirakka.  Munavoilla voideltu.

Kun sen ottaa käsiin, sulanut voi valuu sormia pitkin ja koko komeus menee vähän ryttyyn sormien välissä. Kun siitä haukkaa, siinä on samaan aikaan pehmeää ja kovaa, kylmää ja lämmintä, siinä on jotakin niin pyhää ja ainutlaautuista ettei ei voi selittää. On pakko syödä hitaasti, että ehtii aistia kaikki sen makuvivahteet. Kun syö hitaasti ja nauttii, se herättää kaikki kehon aistimukset ja tunteet eloon. Aaaaaaahhhhh tulee kuin luonnostaan huulien välistä. Aaaaaahhhhhh. Aaaaaaahhhhhh.

Siinä on mukana viides elementti. Pelkällä neljällä elementillä, maa, tuli, vesi ja ilma siitä tulee, no, tavallista ja mautonta, mutta kun siihen lisätään se viides elementti, rakkaus, pieneltä, vaatimattomalta ja yksinkertaiselta tuntuva syttyy elämään. Kylmät väreet menevät ihoa pitkin, iho nousee kananlihalle, vesi herahtaa kielelle ja silmiin on jälleen mennyt roska. Ihan vaan silkasta ilosta ja nautinnosta.

Ja totta, seksiäkin voi tehdä monella tavalla. On velvollisuusseksiä, kotirauhansäilyttämisseksiä, väljähtynyttä seksiä, korvikeseksiä, intiimiä seksiä, eroottista seksiä, intohimoista seksiä, traumatisoivaa seksiä, traumasidonnaista seksiä, edamjuustoseksiä, lisääntymisseksiä, vinoksasseksiä, vaniljaseksiä, pikaseksiä, yhden illan seksiä, valloittamisenhaluseksiä, tunteidensäätlyseksiä, jännityksenpurkamisseksiä, seikkailuseksiä ja rakkausseksiä. Seksiä voi tehdä pikaseen, hätäseen, kohdatakseen, lauetakseen, tyynnyttääkseen itseään, rauhoittuakseen, saadakseen unta ja kohdatakseen toista. Ennen kaikkea sitä voi tehdä siksi, että nauttii ja siitä tulee riemullinen tai tyydyttynyt olo.

Nauintoa kannattaa opetella. Mikä on sinun nautintosi? Mistä asioista nautit? Mikä saa kehosi hyrräämään ja syttymään?

img_0693

Villinainen loikkaa

Tuossa se katsoo, Villinainen Clarissa Pinkola Estèsin kirjan ”Naiset jotka kulkevat susien kanssa” kannesta. Siitä se katsoo vahvana, vaativana ja uteliaana. Aivan kuin kysyen: ”Oletko ollut tänään yhteydessä sisäiseen Villiin osaan itsessäsi?”

Jatka lukemista

img_0553

Kikatusgasmeja ja muita nauruja

Kun erosin, menetin samalla paljon, mutta eniten surin sitä että lakkasin nauramasta. Lakkasin olemasta iloinen ja elinvoimainen. Silloin, eikä seuraavaan pariin vuoteen naurattanut.
Päinvastoin. Suretti, itketti, ahdisti, masensi ja väliin suututti.

Jatka lukemista

img_0716

Rakkauden aidoimmat merkit: rohkeus ja haavoittuvuus

”Luodinkestävää sydäntä ei oo vielä keksittykään
Turha pelätä laukausta,
Sillä yksinäisyys saman reiän nakertaa”

Don Huonot
Minua puhuttelevat nämä erityiset sanat, sillä ne kertovat juuri tuosta rakkauden aidoimmasta ja haastavimmasta kohdasta: uskallanko ottaa kontaktia ja astua haavoittuvuuteni kanssa näkyväksi.   Jatka lukemista
img_0577

Rakkauden taian synty

Olen taas jonkun uuden alussa. Olen ollut tässä monta kertaa. Jotkut alut jäävät vain aluiksi ja lössähtävät siihen. Toiset alut nousevat lentoon ja niistä syntyy jotakin merkityksellistä, uutta ja tuoretta. Jatka lukemista

Red balloon-like water color heart with long black string

Rakkauksien välinen välitila?

Suhteissa oleminen ja nimenomaan parisuhteissa oleminen on yksi tapa rakastaa. Kun parisuhdetta ei ole, tuntuu siltä, että kaikki muut rakkauden muodot ovat vain korvikkeita oikealle rakkaudelle. Ihan kuin olisi jotenkin vajaa tai puutteellinen ilman parisuhderakkautta.  Jatka lukemista

img_0706

Seksin sielu

Voiko seksissä olla sielua?
Yksi lempikirjoistani on Thomas Mooren Seksin sielu. Thomas Moore on kansainvälistä tunnustusta saanut uskontotieteen ja psykologian professori. Nuoruudessaan hän oli kaksitoista vuotta katolisena munkkina. Nykyään hän on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.

Kirjan alussa Moore toteaa: ”Jotta voisimme ottaa vastaan tämän kirjan sanoman, meidän on luovuttava tottumuksesta nähdä keho ja sen seksuaalisuus materialistisella tavalla ja oivallettava, niin syvällisesti kuin pystymme, että ihmiskehoa ei ole olemassa ilman tunteita ja mielikuvitusta.” Jatka lukemista

img_0671

Haavoittuvuuskrapula

Oletko koskaan herännyt hetkeen, jossa hävettää, nolottaa tai tulee muuten karmean kouristava olo siitä, että on paljastanut jotakin toiselle? Häpeätutkija Brene Brown kutsuu tilaa haavoittuvuuskrapulaksi. Jatka lukemista

DSCN0791

Rakkauksien luurankokaappi

Millaisia luurankoja Sinulla on rakkaudenkaapissasi? Enkä nyt tarkoita niitä luurankoja, jotka kertovat sinun seksimieltymyksistäsi, seksuaalisesta suuntautumisestasi tai fantasioistasi. Ei, en puhu nyt siitä kaapista.

Ajattelin sitä kaappia, joka on paljon yleisempi, sitä jossa säilytetään illuusioita täydellisestä kumppanista tai täydellisestä rakkaudesta. Jatka lukemista

Young Couple Seated Back To Back --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Parisuhteen yksinäisyys tukahduttaa

Kun on parisuhteessa, on odotus siitä, että suhteessa on rakkautta, erotiikkaa ja seksiä ja läheisyyttä. Että asioita ja vastuita jaetaan ja toiseen puoleen voi kääntyä hyvänä ja huonona päivänä. Molemmat odottavat toiselta kunnioitusta, rehellisyyttä ja myötätuntoista hyväksymistä.   Jatka lukemista

Rakkauden tAika - jotta ainutkertainen elämämme olisi täynnä rakkautta ja myötätuntoa

Tunteet ovat arvokkaita oppaita

 

Millainen suhde sinulla on tunteisiin? Entä läheisilläsi? Ovatko ne arvokkaita oppaita? Pitääkö jokaista mielijohdetta ja tunnetta kuunnella tai totella? Vai vältelläänkö teillä ristiriitoja ja erimielisyyksiä? Voivatko tunteet olla vaarallisia? Vai onko arvokkaampaa olla kokonaan tunteeton, jotenkin cool, kylmä ja reagoimaton?

 

Jatka lukemista