HUONON ÄIDIN SEKSIKIRJA

On tärkeää, että seksuaalisuudesta puhutaan. Haluan tuoda esiin ajattelumallia, että ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa toteuttaa seksuaalisuutta, eikä yhtä oikeaa määrää seksiä. Toivoisin, että jokainen löytäisi omannäköisen, itselle sopivan seksuaalisuuden, josta voi nauttia.

Kirjan sivuilla Sari Helin ja minä pohdimme eri näkökulmista Huono Äiti -blogin lukijoiden haastavia elämäntilanteita. Todelliset esimerkit tuovat esiin, kuinka eri ihmiset luovivat haastavissa tilanteissa hyvin erilaisilla tavoilla.

Joillekin saattaa sopia, että merkitään kalenteriin seksipäivät, sillä heistä on helpottavaa tietää vaikkapa, että seksiä on taas ylihuomenna, kun taas toiset eivät voisi sietää ajatusta että seksihetket olisi sovittu etukäteen, vaan haluavat, että niille löytyisi spontaani tila.

Yhteistyö toi kirjaan moniäänisyyttä.  Tarkastelen kysymyksiä tutkimustiedon ja terapeuttisen otteen valossa ymmärtävästi ja myötätuntoisesti, ja Sari kommentoi niitä vauhdikkaaseen, räväkkään tapaansa.

Toivoisin, että lukijamme löytäisivät lisää lempeyttä itseään ja toisiaan kohtaan, sillä kriittisyys ja arvostelevuus ja mitätöinti ovat myrkkyä nautinnolle ja koko elämälle.

 • Nautinto on kuin karjalanpiirakka

  Nautinto on kuin karjalanpiirakka

  Seksin perusvireen tulisi olla nautinto. Jos seksistä ei nauti, sitä on hankala haluta lisää, vaikka se kestäisi vain muutamia minuutteja. Nautinto herättää aistimuksia ja tunteita. Se sananmukaisesti tuntuu jossakin, herättää kehon kuplimaan, kehräämään ja

  >> Lue lisää
 • Rakkauksien välinen välitila?

  Rakkauksien välinen välitila?

  Suhteissa oleminen ja nimenomaan parisuhteissa oleminen on yksi tapa rakastaa. Kun parisuhdetta ei ole, tuntuu siltä, että kaikki muut rakkauden muodot ovat vain korvikkeita oikealle rakkaudelle. Ihan kuin olisi jotenkin vajaa tai puutteellinen ilman

  >> Lue lisää
 • Haavoittuvuuskrapula

  Haavoittuvuuskrapula

  Oletko koskaan herännyt hetkeen, jossa hävettää, nolottaa tai tulee muuten karmean kouristava olo siitä, että on paljastanut jotakin toiselle? Häpeätutkija Brene Brown kutsuu tilaa haavoittuvuuskrapulaksi.

  >> Lue lisää