Kikatusgasmeja ja muita nauruja

img_0553

Kun erosin, menetin samalla paljon, mutta eniten surin sitä että lakkasin nauramasta. Lakkasin olemasta iloinen ja elinvoimainen. Silloin, eikä seuraavaan pariin vuoteen naurattanut.
Päinvastoin. Suretti, itketti, ahdisti, masensi ja väliin suututti.

Mutta niin vaan aika, akupunktio, terapia, työ, ystävät ja läheiset tekivät tehtävänsä: nauru palasi. Samalla palasi elinvoima ja ilo. Ja paljon muutakin.

Nauru vapauttaa näivettyneisyydestä
Masennuksen vastakohta ei kuulemma ole niinkään ilo, kuin elinvoima. Kun Demeter, tuo hedelmällisyyden ja viljavuuden maan äiti alkoi näivettyä masennukseen menetettyään tyttärensä Persefonen Manalan valtiaalle Haadekselle, vain vatsajumalatar Baubon aikaansaama nauru voimaannutti Demeterin. Lisävoimat saatuaan Demeter lopulta onnistuu saamaan tyttärensä takaisin. Ja maailma ja naisten vatsat kukoistivat.

Baubo edustaa naisten juttuja: rintoja ja sitä miten herkät rinnat aistivat ja tuntevat, sekä häpyhuulia, joiden tuntemuksen ja aistimuksen vain nainen voi kuvitella. Ja ennenkaikkea Baubo edustaa vatsanpohjasta nauramista. Hassut ja ”tuhmat” tarinat voivat Clarissa Pinkola Estésin mukaan viedä terää sekä raivolta että masennukselta. Baubo myös näkee nänneillään. Monet naiset tietävät mitä se tarkoittaa. Nänneillä näkeminen on yhtä aistillinen kokemus kuin silmillä näkeminen. Nännit ovat tosiaan psyykkisiä elimiä, jota reagoivat pelkoon, vihaan, lämpötilaan ja kosketukseen.

Rakenteellinen masennus katkasee elinvoiman
Kun tapaan työssäni naisen jolla on vaikeuksia seksuaalisessa halussa, on hänellä usein vaikeuksia kaikenlaisten tunteiden kokemisessa: ei voi olla vihainen, ei surullinen eikä varsinkaan iloinen. Kaikenlainen nautinto on kadonnut johonkin suorittamisen ja oikeinelämisen välimaastoon. Kuulin kerran erään naisen sanovan, että kun on ollut lapsesta saakka ”rakenteellista masennusta”. Ei sellaista oikeasti ole olemassakaan, mutta se kuvaa hyvin monen naisen elämää: yrittää elää oikein, suorittaa elämää, ostaa tekemisillään hyväksyntää  ja välttelee virheiden tekemistä tai väärin elämistä ettei tulisi hylätyksi. Tunnistan tuosta niin myös itseni. Hylätyksi tulemisen pelossa lakkasin laulamasta. Ja nauramasta.

Vatsat ja vaginat säteilevät
Ja samalla kun oma elinvoima katoaa, nainen näivettyy ja lakkaa elämästä. Nainen lakkaa nauramasta ja hengittämästä omilla keuhkoillaan. Vatsat ja vaginat kuihtuvat ja nännit lakkaavat näkemästä. Vain elinvoimainen nauru ravitsee kokonaista naista sisältäpäin. Se on paljon enemmän kuin tekohymy tai oikein valittu anti aging -seerumi. Vain syvältä naisen ytimestä kumpuava hersyvä nauru tuo säteilyn naisen kasvoille ja valon soluihin ja luihin. Nainen kukoistaa. Elää. Ilakoi. Hykertelee hykerryttävää ja hersyvävän kuplivaa elämään. Elinvoimaista, rohkeaa ja vahvaa elämää.

Kikatusgasmeja
Barbara Carrellas kirjassaan Urban Tantra puhuu kikatusgasmeista, vihagasmeista ja itkugasmeista. Ei sellaisiakaan oikeasti ole olemassakaan, mutta yhteiseltä nimeltään hän nimittää niitä tunnegasmeiksi. Jos on vaikeuksia orgasmissa, on todennäköisesti vaikeuksia myös kikattamisessa, surun tai vihan ilmaisussa. Niinpä orgasmien opettelu kannattaa aloittaa nauramisesta. Siitä, että kikattaa vatsa hytkyen ja kitarisat heiluen. Myös rakkauden ja kauneuden jumalatar Afrodite on aina siellä missä kuuluu kikattava nauru ja hymykuopat pilkistävät.

Katso oheisesta linkistä Huono Äiti -sarjan keskustelua, jossa Sari Helin, Mia Kokkinen ja minä keskustelemme orgasmeista.

Naiset avautuvat orgasmeista. Sari Helinin Huono äiti -sarja.

Ja tässä tämän päivän musiikkivideo. Hersyvää ja kikattavaa viikkoa rakkaat.

All About That Bass