Nautinto on kuin karjalanpiirakka

img_0574

Seksin perusvireen tulisi olla nautinto. Jos seksistä ei nauti, sitä on hankala haluta lisää, vaikka se kestäisi vain muutamia minuutteja. Nautinto herättää aistimuksia ja tunteita. Se sananmukaisesti tuntuu jossakin, herättää kehon kuplimaan, kehräämään ja hyrräämään. Alkaa hymyilyttää, värisyttää, itkettää tai naurattaa, ihan vaan silkasta nautinnosta.

Se on vähän kuin söisi karjalanpiirakkaa. Kaupasta voi ostaa valmiin, koneella tehdyn karjalanpiirakan. Se on tehty jauhoista, vedestä, suolasta, riisistä ja maidosta. Kun sen syö, se siirtää nälkää seuraavaan hetkeen, mutta ei juuri herätä muitaa aistimuksia.

Kun haluan tehdä matkan aitojen makujen ja todellisen nautinnon äärelle, menen Joensuun torille Marttakahvioon ja tilaan samoista aineksista – jauhoista, vedestä suolasta, riisistä ja maidosta tehdyn karjalanpiirakan. Se on lämmin, melkein kuuma, käsin rakkaudella tehty ja voilla voideltu karjalanpiirakka.  Munavoilla voideltu.

Kun sen ottaa käsiin, sulanut voi valuu sormia pitkin ja koko komeus menee vähän ryttyyn sormien välissä. Kun siitä haukkaa, siinä on samaan aikaan pehmeää ja kovaa, kylmää ja lämmintä, siinä on jotakin niin pyhää ja ainutlaautuista ettei ei voi selittää. On pakko syödä hitaasti, että ehtii aistia kaikki sen makuvivahteet. Kun syö hitaasti ja nauttii, se herättää kaikki kehon aistimukset ja tunteet eloon. Aaaaaaahhhhh tulee kuin luonnostaan huulien välistä. Aaaaaahhhhhh. Aaaaaaahhhhhh.

Siinä on mukana viides elementti. Pelkällä neljällä elementillä, maa, tuli, vesi ja ilma siitä tulee, no, tavallista ja mautonta, mutta kun siihen lisätään se viides elementti, rakkaus, pieneltä, vaatimattomalta ja yksinkertaiselta tuntuva syttyy elämään. Kylmät väreet menevät ihoa pitkin, iho nousee kananlihalle, vesi herahtaa kielelle ja silmiin on jälleen mennyt roska. Ihan vaan silkasta ilosta ja nautinnosta.

Ja totta, seksiäkin voi tehdä monella tavalla. On velvollisuusseksiä, kotirauhansäilyttämisseksiä, väljähtynyttä seksiä, korvikeseksiä, intiimiä seksiä, eroottista seksiä, intohimoista seksiä, traumatisoivaa seksiä, traumasidonnaista seksiä, edamjuustoseksiä, lisääntymisseksiä, vinoksasseksiä, vaniljaseksiä, pikaseksiä, yhden illan seksiä, valloittamisenhaluseksiä, tunteidensäätlyseksiä, jännityksenpurkamisseksiä, seikkailuseksiä ja rakkausseksiä. Seksiä voi tehdä pikaseen, hätäseen, kohdatakseen, lauetakseen, tyynnyttääkseen itseään, rauhoittuakseen, saadakseen unta ja kohdatakseen toista. Ennen kaikkea sitä voi tehdä siksi, että nauttii ja siitä tulee riemullinen tai tyydyttynyt olo.

Nauintoa kannattaa opetella. Mikä on sinun nautintosi? Mistä asioista nautit? Mikä saa kehosi hyrräämään ja syttymään?